Filteren op

Categorieën

Prijs

  • € 8,00 - € 139,00

Schaal

Auhagen

Er zijn 143 product(en)
Item 1-15 van 143 in totaal item(s)

Actieve filters

Auhagen is een Duitse trein-modelbouw fabrikant, het bedrijf produceert zijn pakketten al sinds 1952.
Ons assortiment trein accessoires voor modelspoorsystemen en diorama's gesorteerd op de nominale maten H0 en N.

In 1885 richtte Heinrich Auhagen een kartonfabriek op in de wijk Marienberg in Hüttengrund, die na zijn onverwachte dood in 1919 overging op de zoon van Heinrich Auhagen, Rudolf. Toen zijn zoon Rudolf Auhagen Junior in 1946 terugkeerde uit de oorlog, begon Auhagen ook het geproduceerde karton te verfijnen. Naast de productie van karton werd gestart met het embosseren van jampotdeksels en het ponsen van kerstboomversieringen.

Al in 1952 begon het bedrijf met de productie van modelhuizen, waarbij de bouwpakketten van karton werden gemaakt en de gevels dienovereenkomstig werden gebosseleerd. In 1958 richtten Auhagen senior en junior de “H. Auhagen KG". In 1970/71 werd de kartonproductie stopgezet, het bedrijf gemoderniseerd en het assortiment gebouwen veranderd van karton naar plastic kits. In 1972 werd het als staatsbedrijf genationaliseerd en werd Auhagen KG "VEB Modellspielwaren Marienberg-Hüttengrund". Deze werd toegewezen aan de "Vero Olbernhau houten speelgoed combine". De modelbouwpakketten werden niet meer als Auhagen bouwpakketten verkocht, maar als Mamos bouwpakketten (Marienberger Modellspielwaren).

In 1979 werd de VEB Modellbahnzubehör Marienberg (voorheen Karl Scheffler KG) in het bedrijf geïntegreerd. Hierdoor werd de productie uitgebreid met bijvoorbeeld terreinmatten, bomen en overwegen. In 1980 werd het ondergeschikt aan VEB Vero Olbernhau en omgedoopt tot VEB Vero Plant 5, Marienberg-Hüttengrund, die op zijn beurt werd aangesloten op de speelgoedmaaidorser Sonneberg in 1981.