Märklin, Elektrische locomotief serie 1200, 037025

Märklin, Elektrische locomotief serie 1200, 037025

€ 359,00
Inclusief belasting

Waarom Mijnspeeleiland?

  • Snel thuisbezorgd!
  • Betaal veilig met iDeal & PayPal, Mister Cash en VVV-cadeaukaart
  • Veel producten op voorraad
  • Gratis verzending v.a. €50,-
  • Gratis advies of cadeautip
  • Zwolle orders zelfde dag in huis

Märklin, Elektrische locomotief serie 1200, 037025


Kenmerkend in de geschiedenis van de locomotiefserie 1200 zijn de zijwandfilters die in drie verschillende uitvoeringen dienst hebben gedaan. Het doel van deze ventilatoren was aan de ene kant de lucht voor de koeling van de tractiemotoren en de aandrijfweerstanden door te laten, en aan de andere kant te voorkomen dat er te veel vuil en stof in de motoren terechtkwam.

De zes- en tweedelige aircoventilatoren, die vanaf 1955 de oorspronkelijke drie-, twee- en eendelige zijventilatoren vervingen, functioneren misschien wel te goed! Ze filteren de lucht zo efficiënt, dat de reinigingsintervallen zeer kort waren. Na een uitgebreid testtraject wonnen de eendelige ventilatoren „Krap und Lex”.

Kenmerken:
-Nieuw vormgegeven ventilatorindeling.
-Voorbeeldgetrouw voorzien van gele en witte frontseinen.
-mfx +- decoder met speelwereldmodus.

Model: Met digitale decoder mfx+ en uitgebreide geluidsfuncties. Geregelde hoogvermogenaandrijving. 4 aangedreven assen. Antislipbanden. Met de rijrichting wisselend driepuntsfrontsein en twee rode sluitseinen in conventioneel bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte, gele en rode ledlampjes. Rangeerlicht schakelbaar. Afzonderlijk gemonteerde metalen handgrepen. Remslangen op de bufferbalk koppelbaar. Lengte over de buffers ca. 20,8 cm.

037025

Productgegevens

Schaal
1:87 HO